Skip to content

Beweegbox en Smart Bike voor Vrienden van Noordwest

Met de opbrengst van hun burendagactie hebben de winkeliers van Winkelcentrum de Hoef een cheque van € 500,- én een Smart Bike geschonken aan de Vrienden van het Noordwest Ziekenhuis. Hiermee komen twee wensen van de Vrienden in vervulling: geld voor de aanschaf van een beweegbox en het aanbieden van virtuele fietstochten.

Vrienden van Noordwest zet zich in om het verblijf van patiënten en bezoekers van de ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep prettiger te maken en bij te dragen aan een sneller herstel. Dit doen ze met hulpmiddelen die niet vanuit het standaard ziekenhuisbudget kunnen worden betaald. Een mooi initiatief dat Winkelcentrum De Hoef, als goede buur, graag steunt.

Op zaterdag 23 september organiseerde het winkelcentrum de burendageditie van Proef de Hoef om buren in het zonnetje te zetten en kennis te maken met de winkeliers en sport-, cultuur- en sociale verenigingen uit de buurt. Bezoekers konden voor € 2,50 op eigen spierkracht een heerlijke groene of rode smoothie ‘fietsblenden’. De opbrengst van deze actie gaat naar de aanschaf van een beweegbox voor de verpleegafdelingen in het Noordwest Ziekenhuis. Een box bestaat onder andere uit gewichten, zandzakjes, verschillende ballen, ballonnen en weerstandsbanden. Zo komen patiënten van alle leeftijden op een leuke manier in beweging; dit helpt hen bij een sneller herstel. Als extra cadeau doneert Winkelcentrum De Hoef een Smart Bike die ook op het verlanglijstje van de Vrienden stond. Hiermee kunnen patiënten die moeilijk kunnen bewegen virtuele fietstochten doen, vanuit hun stoel of bed.

Met de burendageditie van Proef de Hoef is een gezellig én verbindend evenement op de kaart gezet voor Alkmaar West; met de Vrienden van Noordwest als blije buren.

Op de foto van links naar rechts: Merel Meinen (Groot in Groen), Cees Kroon (voorzitter van Vrienden van Noordwest), Bianca Wieringa (coördinator van Vrienden van Noordwest) en Stephan Rijnaarts (Lekker Rijnaarts).
Back To Top